20. november 2013

Mikkel Vedby taler på konference om fremtidens udenrigstjeneste

Det Udenrigspolitiske Selskab afholder i samarbejde med Udenrigsministeriet konferencen "Fremtidens Udenrigstjeneste II" torsdag d. 28. november 2013 kl. 14:00-17:00.

Der er lagt op til en spændende diskussion om fremtidens udenrigstjeneste med et bredt program bestående af forskere fra både DIIS, KU og AU samt embedsmænd og diplomater fra Udenrigsministeriet.

Mikkel Vedby Rasmussen, Professor MSO ved Center for Militære Studier, taler om globale magtstrukturer og tendenser i konferencens første del, der omhandler nyere tendenser og udviklinger med betydning for udenrigstjenestens prioritering af opgaver. De øvrige talere vil bl.a. diskutere økonomiske tendenser, vækstmarkeder, EU og udviklingspolitik.

I konferencens anden del er temaet, hvorledes Danmark skal være til stede i udlandet i fremtiden. Her vil bl.a. blive diskuteret klassisk diplomati og erhvervsstøtte.

Konferencen arrangeres af Det Udenrigspolitiske Selskab og Udenrigsministeriet, bl.a. som et resultat af en høring i januar 2013, hvor Det Udenrigspolitiske Selskab satte fokus på udenrigstjenestens fremtidige repræsentationskultur. Siden har Udenrigsministeriet nedsat en såkaldt refleksionsgruppe, hvis resultater også vil indgå i konferencen.

Læs mere om tilmelding og program ved at klikke her.