13. oktober 2016

Luftmagt på dagsordenen

 

I starten af oktober deltog Gary Schaub Jr., seniorforsker ved Center for Militære Studier, i ’2016 Joint Air & Space Power’-konferencen afholdt af NATOs Joint Air Power Competence Centre (JAPCC).

Dette års konference fokuserede på hvordan NATO bedst forberedes til at foretage kontinuerlige fælles luftoperationer, imens man stadig er ved at genvinde styrke og restituere efter de sidste års mange operationer. Det danske forsvar deltog ved konferencen med Chefen for Flyverstaben i Værnsfælles Forsvarskommando, Generalmajor M. A. L. T. Nielsen.

JAPCC blev dannet i 2005 med henblik på at skabe en fortaler for fælles luft- og rummagt i NATO på det strategiske niveau. Danmark blev for nylig en del af JAPCC, ved at bidrage med en stabsofficer til centeret.

Gary Schaub, som har foretaget en stor mængde forskning inden for luftmagt og luftkapabiliteter, har været i tæt kontakt med JAPCC i mange år.

På baggrund af hans specialiserede viden inden for feltet, vil Schaub desuden give en præsentation til sammenslutningen af forsvarsattachéer i København i denne uge. Præsentationen vil fokusere på femte generations luftmagt, og den danske anskaffelse af F35 Joint Strike Fighters vil være et af de centrale punkter på dagsordenen.

For at læse mere om CMS’ forskning i luftmagt, så klik her: https://cms.polsci.ku.dk/kampfly-cms-ressourcepersoner/

Mere information om JAPCC-konferencen kan findes her: https://www.japcc.org/conference/