12. juli 2024

CMS-forskere udgiver artiklen "Piracy and the broader ‘gun business’ in the Niger Delta"

Seniorforsker Katja Lindskov Jacobsen og videnskabelig assistent Amanda Møller Rasmussen har udgivet artiklen ”Piracy and the broader ‘gun business’ in the Niger Delta” i tidsskriftet International Affairs.

Artiklen stiller spørgsmålet ”hvad laver pirater ud over pirateri?” og undersøger i den kontekst forholdet mellem pirateri og andre kriminelle aktiviteter i Nigerdeltaet. Forfatterne fremhæver, at pirateri aldrig har været en fuldtidsbeskæftigelse; imellem deres sæsonbestemte pirateriaktiviteter deltager pirater i Nigerdeltaet i andre (u)lovlige aktiviteter, såsom oliebunkring og valgvold. 

Disse aktiviteter, og at pirateri dermed er en del af en bredere kriminel infrastruktur, er imidlertid underbelyst i eksisterende studier af pirateri, og der tages sjældent højde for det i forbindelse med antipirateri-indsatser. Pirateri anses og adresseres derimod typisk som et isoleret og selvstændigt fænomen, hvilket betyder at der er begrænset fokus på, hvilke konsekvenser pirateribekæmpelsesindsatser kan have for udviklingen i andre kriminelle aktiviteter og i voldniveauet i regionen.

Forfatterne peger derfor på, at der er behov for i højere grad af forholde sig kritisk til, om antipirateri-indsatser er en succes, og om der er grund til at fejre, at niveauet af pirateriangreb er historisk lavt.

Læs artiklen her.

Emner