Forsvaret i Arktis - Suverænitet, samarbejde og sikkerhed – Københavns Universitet

Center for Militære Studier > Nyheder > Forsvaret i Arktis - S...

29. januar 2012

Forsvaret i Arktis - Suverænitet, samarbejde og sikkerhed

Center For Militære Studier er netop udkommet med "Forsvaret i Arktis - Suverænitet, samarbejde og sikkerhed".

Udviklingen i Arktis vil stille krav til mere overvågning, samarbejde og koordination i området, hvis Kongeriget Danmark skal kunne varetage sine internationale forpligtelser og sikre Kongerigets suverænitet og sikkerhed i området.

Udviklingen i Arktis vil blive formet af den teknologiske udvikling, klimaudviklingen, udvindingen af naturressourcer, den globale økonomi og den globale magtbalance. Disse forhold kan forme den civile og statslige aktivitet i Arktis frem mod 2025 og forme kravene til forsvarets opgaveløsning.

Læs hele publikationen 'Forsvaret i Arktis - Suverænitet, samarbejde og sikkerhed' i pdf-format