Terror til søs – Københavns Universitet

Center for Militære Studier > Nyheder > Terror til søs

02. november 2016

Terror til søs

Problemer til vands opstår til lands, lyder et hovedbudskab fra sikkerhedsanalytiker Ulrik Trolle Smed, der tirsdag var gæst i P1-programmet Droner og kanoner.

Ugens tema var terror til søs, og udsendelsen behandlede blandt andet risikoen for, at terrorbevægelser kan angribe passagerskibe, eller bruge olitankere som våben. Samtidig sættes problematikken i en aktuel kontekst, hvor houthi-oprørere i Yemen de seneste uger har skudt missiler efter skibe i Bab al-Mandab strædet, og hvor Islamisk Stat har truet med at angribe færger mellem Frankrig og England.

”En måde at være på forkant med udviklingen er at sørge for at møde de mennesker, der bliver rekrutteret til disse terrorgrupper, på en anden måde, så de ikke bliver marginaliset – de skal have et job, de skal have en fremtid,” lød det blandt andet fra Ulrik Trolle Smed.

Analysen tog afsæt i Center for Militære Studiers rapport ”Maritim sikkerhed og udvikling i Afrika,” der ligeledes er forfattet af Ulrik Trolle Smed og som opstiller tre fremtidsscenarier for maritim sikkerhed i Afrika: Pengemaskinen, Silkevejen og Terrorfælden.

Hør P1-udsendelsen Droner og kanoner: Terror til søs, og læs videre i rapporten her.