Hvad betyder Trump for sikkerhedspolitikken? – Københavns Universitet

Center for Militære Studier > Nyheder > Hvad betyder Trump for...

16. november 2016

Hvad betyder Trump for sikkerhedspolitikken?

USA får til januar Donald Trump som ny præsident, og det har fået en blandet modtagelse i resten af verden.

I Rusland står Putin og kan ikke få armene ned over at være sluppet af med Clinton, samtidig med, at de med Trump som præsident kan få et større handlerum i international politik end hidtil.

Det billede tegner Center for Militære Studiers direktør Henrik Breitenbauch i Radio2Syvs program ’Cordua og Steno’, hvor han også kommer ind på supermagtens fremtidige forhold til Kina, fremtidige udsigter for Ukrainekrisen og det amerikanske militærs syn på den nye præsident.

Videre analyse af det amerikanske valg sikkerhedspolitiske implikationer udrulles desuden i Radio25syvs program ’Det Røde Felt’, hvor Henrik Breitenbauch og radiovært Lars Trier Mogensen desuden taler om forsvarsbudgetter, frygt og uforudsigelighed.

Hør analyserne fra Breitenbauch i ’Cordua og Steno’ her og ’Det Røde Felt’ her.