Den kurdiske forbindelse: Alliancepartnere eller terrorister? – Københavns Universitet

Center for Militære Studier > Nyheder > Den kurdiske forbindel...

15. juni 2016

Den kurdiske forbindelse: Alliancepartnere eller terrorister?

Marc Schack, ph.d. og forskningsassistent ved CMS, har i det nyeste nummer af Ræson skrevet en artikel om de politiske og juridiske vanskeligheder ved forskellige opfattelser af kurderne. Problemstillingen er den klassiske ”en mands terrorrist er en anden mands frihedskæmper” og konflikten deler NATO-allierede, fortæller Marc, ”for hvor Tyrkiet ser PKK som en terrororganisation med mange navne, ser dets vestlige allierede store forskelle på PKK og de øvrige militante kurdiske fraktioner som kæmper mod ISIL i Syrien og Irak. Og netop denne uenighed sætter Vestens forhold til Tyrkiet på spidsen i denne konflikt.”

Læs hele artiklen her: