CMS deltager i Folkemødet 2013 – Københavns Universitet

Center for Militære Studier > Events > CMS deltager i Folkemø...

CMS deltager i Folkemødet 2013

Center for Militære Studier deltager igen i år i Folkemødet på Bornholm fra d. 13-16. juni. Nedenfor kan du læse mere om de arrangementer, som CMS deltager i.

13. juni: 17:30-19:00. Danmark på krigsstien eller i rollen som konfliktmægler?
Skal Danmark fortsat deltage i krige og militære aktioner? Eller skal Danmarks aktive rolle i international politik i fremtiden bestå i at medvirke til freds- og konfliktløsning og deltagelse i humanitære indsatser?
Mød: Mona Sheikh, Phd. i statskundskab, Dansk Institut for Internationale Studier. MF’er Nikolaj Villumsen, Enhedslisten, Henrik Ø. Breitenbauch, seniorforsker Center for militære Studier, Gruppe af fredsaktivister, Fredsministerium.
Sted: Cirkuspladsen, Enhedslistens partitelt C12, arrangør: Enhedslisten
Læs mere her.

13. juni: 18:00-19:00. Skal Danmark tjene på Arktis?
Danske virksomheder har geografiske, historiske og politiske forbindelser til Arktis. Men hvordan får Danmark og danske rederier mest ud af det kommende arktiske eventyr, og hvordan sikrer vi, at der tages de nødvendige hensyn til sikkerhed og miljø i de sarte og afsides farvande?
Mød: Flemming Møller Mortensen, Grønlands-ordfører (S); Gitte Lillelund Bech, tidl. forsvarsminister (V); Torben Ørting Jørgensen, debattør og tidligere kontreadmiral; Kristian Søby Kristensen, Seniorforsker ph.d., Center for Militære Studier; Jan Fritz Hansen, vicedirektør, Danmarks Rederiforening.
Sted: Allinge Havn, Ydermolen, Det blå telt Y14, arrangør: Danmarks Rederiforening
Læs mere her

14. juni: 16:15-17:00. Hvad er fremtiden for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik?
Hør professor Mikkel Vedby Rasmussen stille udenrigsminister Villy Søvndal en række højaktuelle spørgsmål. Er dansk udenrigspolitik f.eks. baseret på værdier eller interesser i dag? Journalist Poul Friis er vært.
Sted: Biblioteket, Sverigesvej 1, arrangør: Folkeuniversitetet
Læs mere her.

14. juni: 16:15-17:15. Højskolebladet Live - Den alternative dagsorden
Mød bl.a. Rune Lykkeberg, Niels Hausgaard, Mads Fuglede og Per Vers, når Højskolebladet sætter den alternative dagsorden og spidder tidsånden i dette pop-up-udgave af magasinet. Om Facebook og demokrati – om Kierkegaard og mænd. Ingen går ram forbi.
Sted: Danchells Anlæg, Højskolernes Folkekøkken, arrangør: Højskolerne, Højskolebladet
Læs mere her.

14. juni: 16:00-17:00. Skal Danmark poste penge i Piratland?
Søfolk og rederier betaler den største umiddelbare pris for kriminelle piraters hærgen i farvandene ud for Somalia. Det seneste år har den danske flådes indsats og dyre bevæbnede vagter ombord på skibene været med til at holde pirateriet i skak. Symptomet på Somalias kaos og fattigdom er midlertidigt dæmpet – men er det på tide fokusere indsatsen på at løse de egentlige problemer på land, frem for at bekæmpe symptomerne til havs?
Mød: Christian Friis Bach (RV), Udviklingsminister; Frank Trojahn, Kontreadmiral, Chef for Søværnets Operative Kommando; Lars Bangert Struwe, Forsker, ph.d., Center for Militære Studier; Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Danmarks Rederiforening
Sted: Allinge Havn, Ydermolen, Det blå telt Y14, arrangør: Danmarks Rederiforening
Læs mere her.

15. juni 12:00-13:00: Fremtidens Afghanistan?
Mød forsvarsminister Nick Hækkerup og professor MSO Mikkel Vedby Rasmussen i en debat om, hvordan Danmarks engagement i Afghanistan skal se ud frem mod og efter 2014.
Sted: Den Gamle Brandstation, arrangør: Socialdemokraterne
Læs mere her.

15. juni: 14:00-15:00: Hvor skal det danske forsvar have missioner i fremtiden?
Ifølge forsvarsforliget skal det danske forsvar kunne indgå i alle typer missioner i alle typer terræn. Men er det overhovedet muligt – og hvad betyder det for kravene til materiel og personel?
Mød: Mikkel Vedby Rasmussen, Professor, Center for Militære Studier, Flemming Winther, Forbundsformand, HKKF og Torben Ørting Jørgensen, Kontreadmiral,
Sted: Allinge Havn, Indermolen, Meningsministeriet, arrangør: CMS og Atlantsammenslutningen
Læs mere her.

15. juni: 17:40-18:40. Den sande historie om Højskolens betydning.
Gør højskolerne en forskel? Højskolefolk kommer med tankevækkende og morsomme anekdoter om højskolens betydning. Publikum får mulighed for at dele højskoleoplevelser eller fordomme om højskolerne. Mød bl.a. Mads Fuglede, lærer og USA-ekspert, samt fortæller Gravers Graversen, som vil bidrage med historier og kåre aftenens bedste fortælling. Måske din?
Sted: Cirkuspladsen, Folkeoplysningsteltet, arrangør: Højskolerne, Folkehøjskolernes Forening i Danmark
Læs mere her